Sunday, June 5, 2022

Vabaduse väljaku maaalune parkla on LÕKS - Kuidas ma auto kätte saan?

Väga ebameeldib kogemus Vabaduse väljaku maaaluse parklasse parkimisega, annab ikka kõvasti soovida eriti kui oled esimest korda parkija õhtul peale kella 22-te kui vabaduse väljaku tunnel on suletud. 

Maaalusesse parklasse on 3 nö tunneli sissepääsu (Kaarli pst, Vabaduse väljaku enda poolt ning läbi väikse pargi - "Kaarli puiestee epsplanaadi") koos 2 liftiga mõlemal Kaarli puiesteed ja mitte ühestki ei saa parklasse õhtul peale kella 22-te auto juurde tagasi ja absoluutselt mitte mingit infot ega viitasid kuidas üldse saab alla parklasse auto järgi. 

Pargi.ee äpp koos numbrilugemise funktsiooniga saatis SMS-i uksekoodiga ja puha aga mida ma sellega küll peale hakkan kui ei saa kusagilt alla parklasse! Isegi tädikene infoliinil andis umbkaudseid juhiseid mis oli täielik null info ja küsimusele kas ta ise on kunagi seal parkinud siis tuli vastuseks konkreetne EI. Ta lubas lubas ukse lahti teha sealt kust kaudu sisse sõitsin aga keeldusin - seal ju jalakäijate keelu märk!

Asi on siiski põhimõttes kui on rajatud parkla siis peab olema ka korrektne ligipääs mitte et inimesed ei peaks läbi katakombide mööda keelualasid oma autole järgi minema! Ühisteenused võtavad hingehinda parkimise (eriti nädalasees päevasel ajal) ja trahvidega aga selline asi on küll ennenägematu ning vastuvõetamatu. Täielik infosulg!

Sel korral polnud ainuke kes otsis sissepääsu, selle tunni aja jooksul kui otsisin sissepääsu sattusin kokku kahe inimesega kes samuti ei saanud alla parklasse ja tänu ühele kodanikule leidsimegi ära peidetud sissepääsu maalusesse parklasse.

Sissepääs parklasse on ära peidetud hoopis vabaduse väljakul Harjumäe all - vasakul pool vabaduse risti juures on trepp ja sealt alla.
 

Vabaduse väljaku maaalune parkla sissepääs
Vabaduses väljaku maaalune parkla

No comments:

Post a Comment